bottleman111

Użytkownicy
  • Zawartość

    13
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

O bottleman111

  • Tytuł
    Neoplan fan:)

Pozostałe

  • Skąd
    Poznań
  • Ulubiony pojazd
    Neoplan N4009
  1. Witam, niestety przykro mi to mówić, ale jak widać nie wzięliście sobie rad innych do serca. Strona nadal odstrasza, język przeraża. Doceniam to, że pokazaliście coś swojego, ale nie wypuszcza się czegoś, co w żadnym wypadku dopracowane nie jest. 1. Strona "portal" jak ją nazwaliście, nie zawiera niczego, co mogłoby przyciągnąć ew. zainteresowanych. Żadnej reklamy, żadnego zachęcenia, mało screenów waszej firmowej mapki, po prostu nic. 2. Mapka. Jak widać chcieliście mieć własną mapkę, ale po tym co zobaczyłem uznałem, że lepiej już jeździć na cudzych, niż wydawać takie coś. Mogliście poprosić o pomoc kogoś z większym doświadczeniem, albo chociaż zapytać o sugestie. A co widzę? Drogę, dwa drzewka i backdrop. Poprawcie to, bo co z tego, że ma 8 linii, jak tam niczego nie ma. Lepsza jedna, ale dopracowana linia, niż 8 marnej jakości. 3. Błędy na stronie. Wchodzę na stronę i co widzę? Zamiast jakiegoś komunikatu powitalnego, aktualności. Są napisane niechlujnie o odstraszająco. Ciekawy też jestem, jak, cytując: To używany z Tych, czy prosto z Bolechowa?! Poprawcie, bo razi w oczy.4. Forum. Jak dla mnie to widać niedopracowanie, lub po prostu zbyt szybkie otwarcie. Pomijając dziwne wpisy na shoutboxie, czego nawet język czatu nie usprawiedliwia. Regulaminu do wglądu dla wszystkich brak, informacji praktycznych także. I liczycie, że ktoś się u was zatrudni? Jeśli już, odkryjcie te działy, bo jak na obecną chwilę to widać, jakby na forum nic nie było. PS: Emotikony na stronie vFirmy profesjonalnie nie wyglądają. Tak, możecie uznać, że hejtuję, ale ja starałem się o konstruktywną krytykę. Pewnie możnaby się przyczepić do jeszcze paru spraw, ale to te wyżej najbardziej odstraszają. Każdy kiedyś zaczynał, ale z takim podejściem to nie macie szans daleko zajść. Poprawcie to. Pozdro, bottleman111
  2. A czy czasem automaty w autobusach nie są skrzyniami planetarnymi? http://pl.wikipedia.org/wiki/Przek%C5%82adnia_obiegowa Ogólną zasadę działania skrzyni automatycznej znam, interesuje mnie tylko co daje ten charakterystyczny dźwięk. Nie występuje on ani w Voithach, ani Allisonach, ani Renkach, ani nawet w zwykłych, samochodowych, tylko w Zf-ach... Może ktoś inny się podejmie wyjaśnienia? (Co nie zmienia faktu, że i tak dzięki za odp. Przemek:)).
  3. Dobrze, to ja zadam pytanie, które nurtuje mnie od dawna. Czy byłby ktoś w stanie opisać, co powoduje charakterystyczne miauczenie Ecomatów? Także to przy zmianie biegów. Nurtuje mnie też, czym Voith różni się od ZF-a, że u niego wycie nie występuje, lub tylko na 1 biegu. Jeśli głupie pytanie to przepraszam, ale nigdzie nigdy nie znalazłem odpowiedzi na to.
  4. Mówiłem o U18 I '99 i NG313 oraz U12III i pierwszych Lionsach. Mi tam one się wizualnie podobają, nie wiem co do nich macie... No i w końcu kasa nie ucieka do Niemiec tylko zostaje u nas...
  5. @up nie mogę się zgodzić niestety. U nas w Poznaniu większość stanowią Urbino 18, ale Manów też troszkę mamy. Many są nieco gorzej wykonane(oprócz elektryki:D), więcej rzeczy trzeszczy itp, no i są głośniejsze. Gorzej też znoszą dziury. Solarisy natomiast zachowują się jakby mniej były zużyte.
  6. @Tomo9388, have you downloaded all of the fixes from the first post? If you haven't done that, that's the reason. Reinstalling without downloading fixes won't help.
  7. Sprawdź, czy nie masz wgranego Uaza lub innego modelu z rosyjskimi znakami. Mnie też ten problem się przytrafił. Jeśli masz, usuń poza OMSI i sprawdź, czy zadziałało. Niestety cyrylica powoduje b. dużo bugów... Tak wogóle to dałbyś choćby logfile...
  8. Niestety nie... Musiałbyś albo każdy plik po kolei sprawdzać i usuwać te błędne, albo przeinstalować wszystko, wgrywać folderami, i patrzeć co wywala błędy. Narazie niestety nie ma do tego programu, być może w przyszłości ktoś coś napisze...
  9. Może byś opisał coś więcej?- screeny, logfile itp, bez tego nikt Ci nie pomoże.
  10. Nie masz lub uszkodzony jest plik schedule.bmp . Poproś w odpowiednim dziale o ten plik, to powinno pomóc.
  11. @siroccoxp: Wiem, ale po co komu mapa z pustymi, otwartymi przestrzeniami? 100 km nudy... Zgodzę się z przedmówcą, jeśli chcesz zrobić realną mapę, to lepiej wybierz linię krótką, np. w GOPie, ale postaraj się ją zrobić jak najdokładniej. Powodzenia!
  12. Nie żebym hejtował, czy coś, ale Katowice-Wisła? Szczerze wątpie aby udało Ci się wykonać prawie 100 km trasy do OMSI, nawet jeśli, to komputery z NASA nie dałyby sobie rady... Może wartoby zacząć najpierw od mapek krótszych i fikcyjnych- łatwiejszych do wykonania? Ale to Twoja decyzja. Pozdro
  13. Zdaję mi się że możesz sobie tak ustawić, tylko musisz znaleźć odpowiednie triggery w opcjach, widziałem tam takie. Wtedy np. ustawiasz sobie trigger on na dolne położenie gałki a trigger off na górne. Pewien niestety nie jestem. Pozdro:d
  14. Witam wszystkich, niestety odradzam komukolwiek zamawiania tutaj tekstur, gdyż autor wątku nie umie dotrzymywać terminów zamówień. Byłem jego pierwszym zamawiającym i jak widać ma mnie w ... Obiecał, że tektsura będzie gotowa 1.08 o godz. 22.00, a ponieważ jej w tym terminie nie było, wysłałem mu grzeczne zapytanie na PW. Mimo, że wiadomość przeczytał i nie raczył na nią odpowiedzieć, ponowiłem zapytanie i do dziś nie otrzymałem odpowiedzi. Napisałem mu nawet, że jeśli nie umie tego zrobić albo nie może, niech zwyczajnie o tym powie. Nie zmuszam nikogo do harowania po nocach, żeby robić dodatki do OMSI, ale skoro się coś obiecało... Jak widać, nie jestem jedyną osobą, którą w ten sposób potraktował, więc myślę, że pozostali się ze mną zgodzą. Na dokładkę proszę sobie sprawdzić, jak zostałem "wynagrodzony" za swoje prośby---> patrz. moje punkty rep. Mam nadzieję, że da się coś w "tym" temacie zrobić. Pozdro, bottleman111
  15. Według mnie powinieneś spróbować podmienić pliki script, varlist i constfile na jakiekolwiek Zf-owskie i zrobić odpowiednie zmiany w pliku *.bus. Zauważyłem, że w niektórych modelach, bez zmieniania skrzyni, część dźwięków się jakby nie odtwarza. Jakby to nie pomogło, zobacz czy gdzieś nie zrobiłeś jakiegoś błędu typu niepotrzebna spacja, zła ścieżka itp. Mam nadzieję, że Ci się uda, pozdro:D