Luminaire

Ruch AI

10 postów w tym temacie

Witam mam problem,

Mianowicie kiedy układam droge z "ruchem" wszystko

ładnie ustawiam w traffic rules również, kiedy chce

włączam mapkę by ją wypróbować wywala mi błąd

przez który nie moge nic zrobić...

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Za mało danych o błędzie.... screen błędu, dokładniejszy opis.... jeden obrazek wystarczy za tysiąc słów... i nie mówię o tym profilowym :P

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To typowy błąd oznaczający, że jakiś obiekt, spline nie jest zgodny z grą w wersji OMSI 2, może działa w Omsi 1 a w 2 już nie.

Przerabiałem to dziesiątki razy przy konwersji mapy z 1 do 2.

W gobalu cfg.  wyrzuć tilesy, oprócz startowego i sprawdzaj czy błąd ustąpi, jak tak to dodawaj po kilka kolejnych tilesów,  aż sprawdzisz, który generuje błąd.

Przed tym zostaw pusty folder TTData (zrób kopię plików jeśli tam są)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dalej to samo mimo iż używam splinów z Projekt Szczecin najnowsza wersja

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Pokaż jeszcze loga. Może tu sie oświeci cała prawda.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

====================

Start logging

====================

Date: 2016-01-09

Time: 09:47:36

0 09:47:51 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!

1 09:47:51 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!

2 09:47:53 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!

3 09:48:20 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!

4 09:48:20 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!

5 09:48:25 - - Warning: Cloudtype "-1" could not be found!

6 09:48:42 - - Warning: Did not find texture file "textfeld_thermo-aus.tga"!

7 09:48:43 - - Warning: Did not find texture file "textfeld_clock.tga"!

8 09:48:45 - - Warning: Did not find texture file "Drucker-Textfeld.tga"!

9 09:48:45 - - Warning: Did not find texture file "IBIS2-Delay_min.tga"!

10 09:48:45 - - Warning: Did not find texture file "IBIS2-Delay_sec.tga"!

11 09:48:45 - - Warning: Did not find texture file "IBIS2-Delay_state.tga"!

12 09:48:46 - - Warning: Did not find texture file "textfeld_thermo-aus.tga"!

13 09:49:08 - - Warning: Cloudtype "-1" could not be found!

14 09:49:17 - - Error: Direct3D-Device lost!

15 09:49:17 - - Warning: Did not find texture file "Linienlisten\Rybnik_ANX.jpg"!

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jak to dokładnie wersja gry, bo u mnie zawsze pokazuje się w logu a tu nie ma?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Temat zamykam, proszę zrobić aktualizację do oficjalnej wersji przez Steam. 

Wtedy logfile tak będzie się zaczynał:

====================

    Start logging

====================

Date:    2016-01-09

Time:    00:35:48

Version: 2.2.032

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.