Napisano 19 Grudzień 2016 Witam serdecznie. Od nie dawna pracuję nad nowym projektem fikcyjnym. Mapa będzie miała długość około 5-6km a czas jazdy w jedną stronę powinien wynieść 10-15min. Założenie jest że mapa będzie miała klimat wiejski, coś al'a PKSowo/Podmiejski i będziemy kursować pomiędzy trzema/czterema wioskami. Na chwilę obecną powstała tylko pętla 'Piekary Wlkp'. Zapraszam do komentowania i doradzania 5 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Grudzień 2016 Nadchodzi mnie tylko jedno pytanie - gdzie ty widziałeś, aby PKS/Podmiejski 5 kilometrowy jechał aż 15 minut? Poza tym - ładne, nie mam zastrzeżeń. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Grudzień 2016 Szczerze? U mnie w gminie xDDDDD 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Grudzień 2016 No to współczuję wysokiej jakości usług xd. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Grudzień 2016 Bardziej współczuć ultrawysokiej zdregadowanej drogi 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Grudzień 2016 Więc tak, mały postęp w pracach, doszło parę domów i las taki bardziej typowo Polski Ostateczna nazwa dwóch głównych miejscowości to: Piechcin i Piekary Wlkp 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Grudzień 2016 Na mapach się nie znam, ale się wypowiem. Podoba mi się. Lasy, dziurawe drogi, typowa wieś, typowy PKS. Jest fajnie. Życzę powodzenia w dalszych pracach. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Grudzień 2016 Obniżyłem krawężnik na pętli, rzeczywiście jest teraz lepiej. Do lasu dodałem parę normalnych drzew, dzięki czemu nie widać aż tak teraz 'gołych' pni. Nad tym lasem powoli kończę prace i zabrałem się już za pola uprawne. Jakieś pomysły aby drogę ukazać że swoje lata już ma za sobą? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Grudzień 2016 Proponuję zmienić teksturę asfaltu na taką bardziej poniszczoną, dodać więcej łat, pofalować w róznych miejscach asfalt, a jeśli to możliwe to gdzieniegdzie zrobić prześwitującą kostkę albo jakiś żwir Ogólnie mówiąc projekt wygląda bardzo fajnie, bardzo mi się podoba ten klimat wiejski oraz tereny z lasem, bardzo fajny wiejsko PKSowy klimacik, życzę powodzenia w dalszych pracach nad mapką, a jeśli potrzeba chętnie mogę pomóc przy testowaniu 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Grudzień 2016 Zaczątek drogi poza lasem Czy tak 'zmarnowana' droga może być? Jeszcze spróbuję zrobić by jakiś żwir/kostka przebijała, no i brakuje tu tabliczki z nazwą miejscowości 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Grudzień 2016 Myślę, że jeszcze troszkę łat dał to by było super 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Grudzień 2016 Panie, zawieszenie chcesz roz...ać? xDDDDD 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 Grudzień 2016 A czemu nie Jeśli by ci się chciało mógłbyś popracować nad teksturami znaków. Mam tutaj na myśli znak z ograniczeniem prędkości, można by zrobić go trochę przyrdzewiały, myślę że dało by to klimaciku 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 Grudzień 2016 Proponowałbym może spróbować dodać taką droge jak np tutaj wraz z jeziorem, takim mostkiem, klimatycznie by to wyglądało, sam oceń: KLIK 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 Grudzień 2016 Dnia 19.12.2016 o 19:30, Pitoras napisał: Szczerze? U mnie w gminie xDDDDD Jeżeli chodzi ci o autobusy ZTM i ogólne to stosujemy w rozkładach prędkość ok. 40 km / h poza szczególnymi wyjątkami (patrz: Potasze). 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Grudzień 2016 Mi mapa się podoba . Czasami przyjemnie jest oderwać się od tych wszystkich wielkomiejskich projektów. Dopinguje wydania 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Grudzień 2016 @wamp1992 Dzięki za propozycję, z chęcią skorzystam, bardzo klimatyczne miejsce 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 30 Grudzień 2016 Dalsza część drogi Mercedes tutaj tak przykładowo stoi, ale bardzo pasuje tu również H9tka Jadąc od strony Wagowa (zamiast nazwy 'Dalki') skręcamy w lewo, w drogę taką al'a wojewódzką 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Styczeń 2017 Więc... Można powiedzieć że mapa jest na wykończeniu ale rozważam dorobienie dodatkowego wariantu linii, gdyż obecna wyszła niestety długość tylko 3,7km. Więc chciałbym by jeszcze chodziaż dodatkowy 1km był. Czas jazdy wynosi obecnie tylko 7-8min. Do mapy dołączę skrypt na trasę do moda SRG w Citaro. Może mi ktoś powiedzieć jak ustawić w hofie by rollbandy w H9 się pojawiły? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 5 Styczeń 2017 Długość linii skutecznie odstrasza. Mimo, że mapa wygląda ładnie - to nikomu już raczej nie daje frajdy po czymś, co długością przypomina Grundorf. 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 5 Styczeń 2017 Niestety muszę z tobą zgodzić, mapa jest za krótka lub bardziej za szybki ma przejazd, rozważam dobudowanie ciągle dodatkowych km. Zobaczymy co mi dalej z tego wyjdzie. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 5 Styczeń 2017 Prędkość przejazdu nie jest zła, ale długość... Robiąc PKS trzeba się liczyć z prędkością handlową na poziomie ok. 30km/h a nawet wyższą 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Luty 2017 Wielki potencjał w mapie. Spokojnie mógłbyś zrobić jakieś miasteczko, gdzie jeżdżą 2-3 linie i dodać 2 linie podmiejskie jak ta. Mi się mapa podoba pomimo tego, że jest krótka. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty 2017 Mapa już na wykończeniu, więc czas na trailer 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach