OmniWin

Białe autobusy

14 postów w tym temacie

Witam 

Zdecydowałem się założyć wątek, bo mam już tego dość. Od jakiegoś czasu po przejechaniu czasem jednego kółka, czasem dwóch występuje u mnie problem białych autobusów. Wszystkie bez wyjątku takie są (czasami nawet z moim), a reszta obiektów jest okej. Co to może być?! Za odpowiedź płacę jak za prezydenta 

Grafikę mam GTXa 1060 6GB 

https://image.prntscr.com/image/GFmu6mtIR8KBNdbdgEStPA.png

2

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Sprzętowo nie ma mowy o czymkolwiek. Wina leży wyłącznie po stronie OMSI. Pamięć tekstur mam ustawioną na 5520.0MB 

2

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Masz aktualne sterowniki grafiki? U mnie stare sterowniki psuły grę.

 

//Nie będę robił już spamu. Przeczytaj proszę to co pisałem wyżej, szkoda wprowadzać zamętu w temacie/Omni

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ewentualnie gdyby ktoś wiedział co zrobić jeszcze oprócz wyznaczenia maksymalnej ilości pamięci do wykorzystania w opcjach.

2

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Masz najnowszą wersje OMSI? Jeśli tak, to starszy patch załatwi sprawę (chyba że na starszych patchach też był ten problem).

1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Niestety problem pojawił się znowu... nie mam już naprawdę pomysłu co z tym zrobić. Grafika GTX 1060 6GB. Na ile ustawić tę maksymalną pamięć? 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A wcześniej go nie było? Co sprawiło, że zniknął?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ustawiłem maksymalną pamięć tekstur na 5000.0 mb i był jakiś czas spokój. Teraz znowu się to zaczęło. Nic nie ruszałem.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@Mały raport sytuacyjny. Zmiana wersji gry powoduje, że autobusy robią się czarne, a nie białe. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Omsi .exe uruchamiasz w tej rozszerzonej rezerwacji pamięci ponad 2 GB ( do tego jest ten patch 2 GB lub program CFF Explorer) ?

1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie. Pobrałem ten patch 4GB od Bohuna. I dzięki niemu autobusy nie są białe, tylko czarne i jak się do nich zbliżę to robią się normalnie kolorowe. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To w takim razie pokombinuj w opcjach z dystansem pojawiania się obiektów.

Kiedyś też miałem efekt białych pojazdów w trakcie gry, Gra z dodatkami zajmowała mi b. dużo miejsca, bo pobierałem przez te parę lat prawie wszystko jak leci. Skończyło się czystym re-instalem, teraz całkiem ograniczyłem mapy i posiadane pojazdy z malowaniami do minimum. Zaczynałem po instalacji z CD od podstawki i potem jak nie było problemu dodawałem kolejne mapy i pojazdy i testowałem po kolei czy nie pojawia się ten problem. Nie wiem co mi bruździło ale teraz jest ok. 

1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

I u mnie będzie ten sam problem. No nic. Dzięki za pomoc :D . Trzeba będzie zrobić czysty re-instal. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.