skawa92krzycho

Pomoc w doborze ustawień OMSI zapewniających płynność w grze

228 postów w tym temacie

Witam , prosze o pomoc. Ile wiem o swoim kompie to napisze. a problem to mega zwiechy przez co jazda staje sie uciązliwa.

Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M61PME-S2

Nazwa modułu GoodRAM GR800D264L5/2G 2GB

Windows XP

Napis z karty ATI Radeon HD 4350

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Na tym procesorze i karcie graficznej płynnie nie pograsz.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Procesor: AMD Phenom 9500 Quad Core Processor

Grafika: NVIDIA GeForce 9600 GT

Ram: 3GB

Dysk: 500GB (Wolne 80)

System: Windows 7

Nie znam się na komputerach od wewnątrz więc prosze o pomoc ;) Przeinstalowałem OMSI i jakoś zaczęło chodzić (Wcześniej tak zamulało że miałem 5fps'ów na Grundorfie) ale i tak mocno muli ;/

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam! Z ustawieniami walczę i walczę szczególnie na Projekt Szczecin 3.10 na Grundorfie zero problemów.

Procesor: Intel Core 2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz 2.00GHz

Grafika: NVIDIA GeForce 9600M GT

Ram: 3 GB

Dysk: 500 GB z czego 250 GB Wolne

System: Windows 7 Home Premium ( 64 bit )

Omsi 1.00

Pozdrawiam

P.S Niżej zamieszczam screeny z ustawień.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Tekstury odbić w lusterkach zżerają fpsy, zmień na 128, ilość wyśw. sąsiadujących segmentów mapy ustaw na 1, jak nie będzie efektu to jeszcze ogranicz tekstury do 256 px. Procek 2 GHz to trochę mało więc nie licz na dużą poprawę.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam posiadam taki o to sprzęt z 2010r,chciałbym żeby OMSI działało mi płynnie bez zbędnego chciałbym mieć około stałego 20/30 FPS aktualnie mam 15/20.

Procesor : AMD Athlon II X2 240 Processor 2.80 GHZ

Karta Graficzna : Geforce GTS 250

RAM : 4 GB

Pamiec na dysku : 500GB wolnych 80GB

System:Windows 7

OMSI 1.04

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Procesor: Intel Core i7 3770K 3,9 Ghz

Karta Graficzna: GeForce GTX 660 Ti 2GB OC

RAM: 4 GB

Dysk: WD Black 1TB

System: Windows 8 Pro

OMSI: 1.06

Chciałbym uzyskać a miarę możliwie najlepsze detale i minimum 30 fps

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Procesor: AMD Athlon II P320

2,1 GHz, 1 MB cache

Karta Graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4250

DirectX 10.1, SM 4.1

RAM: 4 GB DDR3, 1066 MHz

Dysk: Seagate 250 GB / 5400 rpm

System: Windows 7 Home Premium 64-bit

FPS zmienia się między 18 a 21 przez co gra się zacina. Proszę o poradę jak zmienić ustawienia.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

System operacyjny: win 7 ultimate 32

Procek: AMD Phenom 8450 triple-core processor 3 rdzeniowy po 2.10

RAM:3071

Karta video: ASUS EAH 3650 series. 512 mb

Problem jest z omsi 2. Na mapie szczecina mam spadki animacji do 20 fps ... tak to gra mi działa na 33 fps

co chwile są drobne przycinki. Co mam zrobić? ustawienia mam na minimalne ustawione.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Poproszę o pomoc w doborze ustawień:

Windows 8 standard OS (64-bit)

AMD A6-440M 2.7GHz-to-3.2GHz

4GB RAM

AMD Radeon HD 7520G Grafika.

Zacina na mapie Berlina i Projekcie Szczecin.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Proszę o pomoc w ustawieniu gry

Mój sprzęt

Płyta Główna: MSI B75MA-E33

Procesor: Intel Petium G860 3,0GHz

Pamięć Ram: Godram 4GB 1600MHz

Karta Graficzna: Geforce 9400 GT 512MB

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To i ja poproszę:

Procesor: Intel i5-460M 2,53 Ghz

Pamięć RAM: 4GB DDR3

Karta Graficzna: Radeon 5650HD 1024 MB

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja również poproszę o dobór ustawień do OMSI 2. Próbowałem różnych opcji, ale na Szczecinie przy Pl. Rodła mam ledwie 12 fps ;/

CPU: Intel Pentium CPU B960 2.20GHz 2.20GHz

RAM: 4GB

GPU: Intel HD Graphics

OD: Windows 8 64bit

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Panowie prosze o pomoc przy Omsi 2. Jade na Berlinie MANEM przegubowym i mało tego że gra sie przycina to autobus skacze w niektórych miejscach. Oto mój sprzęt:

Procesor AMD 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2,6 GHz

Pamięć RAM: 2GB

Karta graficzna: 512mb GForce

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Na standardowych ustawieniach mam na Szczecinie od 30 FPS do 20

Ale kiedy stosuje te ustawienia to w dzień (w omsi) jak gram to raz robi się płynne a raz nie. W nocy to mam b. dużo FPS od 30 do 60,70 FPS

[mod]sprzęt masz w podpisie, edycja[/mod]

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanko co do OMSI 2 czy da rady grać płynnie na Szczecinie jak do tego zestawu dokupię lepszą grafe konkretnie taką ---> Gainward GeForce GTX 760 2048MB DDR5/256 Bit ??? reszta zestawu podana w sygnaturze... ;)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam,

Chodzi o OMSI 2. Pobrałem mapę Projekt Szczecin 3.10, ale wywalało mi masę błędów i nie dało się grać. Pomyślałem wtedy, żeby pobrać patch. Zacząłem od .006 (nic nie dało), potem .008 (również nic nie dało), następnie .016 i tu błędy nadal występowały, ale doszło tutaj takie coś jak wcześniej miałem ok. 30 FPS, że teraz mam ledwo 7 FPS. Pobrałem .024, błędy zniknęły (ale fajnie), ale pozostało nadal tak mało FPS'ów. Problem występuje na każdej mapie, w każdym modelu autobusu... Nie wiem co zrobić, proszę podajcie mi jakieś optymalne ustawienia.

 GENERAL ------------------------ 

[last_map]
maps\Berlin-Spandau\global.cfg

[last_driver]
Drivers\Alexander Dreyer.odr

[useActTime]

[useActDate]

[useActYear]

[currWeather_ICAO]
EDDT

[driverview_smooth]

[driverview_moving]

[wear_lifespan]
0

[ticketselling]
1

[see_own_driver]

[radio]
http://webplayer.fresh80s.de/

[font_typewriter]
Courier New

[language]
DEU

 MULTITHREADING ------------------------ 

[no_multithreading_calculate]

[no_multithreading_texload]

 GRAPHICS ------------------------ 

[performance_realreflexions]
full

[performance_reflTexSize]
9

[sunglow]

[shadow_stencil]
on

[performance_tiledistmax]
20

[performance_maxObjDist]
5000.000

[performance_minObjSize]
0.013

[performance_minObjSizeRefl]
0.046

[maxcomplexity]
3

[maxcomplexity_map]
2

[performance_dyn_redrefl]
15.000
15.000

[performance_dyn_tile_red]
20.000
25.000

[maxFPS]
200

[texFilter]
3
16

[texture]
0
1

[texmemlimit]
1200.0

[smokesystems]
1
1000
1
1

 SOUND ------------------------ 

[sound_maxcount]
1000

[sound_vol_master]
0.99999998430675

[sound_stereo]
20

[sound_doppler]
on

[sound_ai]

[sound_scenery]

 GAME CONTROLERS ------------------------ 

 AI ------------------------ 

[AIMaxCountRandom]
1000
100
0
0
0
0
0
0
0

[AIUnschedFactor]
10

[AIMaxCountParked]
25

[AIPassFactor]
200

[AIMaxCountScheduled]
1000

[AIPriorityScheduled]
3
 Editor ------------------------ 

[Editor_LinkAerial]

Mój sprzęt:

-Płyta główna-- Gigabyte Intel H61 GA-H61MA-D2V

-Procesor-- INTEL CORE i7-3770 4x 3,4GHz

-Ram--16 GB

-Grafa-- NVIDIA GEFORCE GIGABYTE GTX 760 2048MB DDR5

-Dysk-- Segate 1500GB SATA III 64MB CACHE 7200RPM

-Zasilacz-- Corsair CX600W

-System-- Windows 8 64-Bit

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witajcie, jest to mój pierwszy post, więc witam się z wszystkimi :D

I od razu przechodzę do sedna sprawy :D Mam pytanie, czy OMSI 2 będzie działać na laptopie z:

Procesor: AMD A10 4600M (4x 2,3-3,2Ghz)

Kartą graficzna: Radeon HD7660G + Radeon HD7670M

Ram: 8GB DDR3

System: Windows 8

Pozdrawiam ;)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Bez problemu, ja gram na gorszym sprzęcie i chodzi w miare płynnie.

AMD Turion X2 x64

2GB ram

Karta graficzna ATI X1200 256mb

Windows 8.1

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Proszę o pomoc w doborze ustawień bo na mapie Projekt Szczecin 4.0.0 w okolicach Pętli Plac Rodła wyskakuje ten błąd: http://zapodaj.net/eba803104d240.jpg.html

Microsoft Windows XP Home Edition Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3 (32-bit)

Intel® Core2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz

2.53 GHz, 3,00 GB RAM

NVIDIA GeForce 8600 GT - Grafika

Pozdrawiam ;)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

OUTOFVIDEOMEMORY - za mało przypisałeś pamięci dedykowanej lub Twoja karta graficzna ma bardzo mało pamięci (256 MB ?).

U mnie na Placu Rodła czasami OMSI potrafi zjeść 1200 MB (ale to już na najwyższych ustawieniach ze wszystkimi pierdółkami).

Pokaż screenshot z ustawień.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja coś wtrącę - moim zdaniem raczej nie jest to wina ilości pamięci w karcie bo ja kiedyś miałem tylko 128 MB i na Szczecinie (3.10 ale wiele pod względem FPS-ów się nie zmieniło) mogłem w miarę komfortowo grać :). Nawet na Placu Rodła (było 15-20 FPS).

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.