solcity16

Problem z instalacją

101 postów w tym temacie

Witam!

Nie wiem, czy odpowiedni dział, ale nie widzę nic innego. Z góry sorki, jeśli źle.

Mam OMSI, ale nie mogę go zainstalować. Kiedy klikam na aplikację o nazwie "omsi", aby zainstalować wyskakuje taki komunikat:

"Nie można uruchomić programu, ponieważ w komputerze nie znaleziono d3dx9_28.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem."

W tym samym folderze jest plik d3dx9_28.dll, więc dlaczego go nie widzi? Na czym polega problem? Proszę o pomoc.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

DirectX'a nie masz, albo masz starą wersję. Jak masz XP to ściągnij DirectX 9c a jak masz Viste albo Sevena to DirectX 11 :) Jak pomogłem to napisz.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dzięki, pomogło. Ale pojawił się kolejny problem xD

Prosi o zainstalowanie Aerosoft Launcher. Mam plik z tym, otwiera mi się to, ale jak to zainstalować?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mi się automatycznie zainstalowało...masz oryginała?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Tak. Mi też niby od razu się to wrzuciło, ale przy uruchamianiu OMSI wyskakuje to, żeby zainstalować. Jak kliknę w ikonkę Aerosoft Launchera to normalnie się uruchamia, wyskakuje takie okno z informacjami o grach, zakładki Help, Tool itd.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

#57

A aktywowałeś? Może to powoduje problem.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A jak to się aktywuje? Sorki, ja zbytnio nie jestem w tematach komputerowych obeznany, stąd te problemy pewnie.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Włącz lunchera, przejdź do zakładki po lewej stronie o nazwie Simulation, wybierz następnie OMSI - der Omnibussimulator i dalej już będziesz wiedział jak aktywować.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To ja coś chyba źle zrobiłem wcześniej, bo nie mam takiej opcji. Mam Library, Shop itd.


W której zakładce to znajdę? Library?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Library---->Simulation--->Omsi--->Deromnibussimulator

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Udało się aktywować, ale nadal wyskakuje ten błąd, że jest nieaktywowany lub niezainstalowany. O co chodzi?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Skontaktuj się z producentem albo z wydawcą...bo chyba nic więcej nie można zrobić. Chyba że ktoś ma inne pomysły.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Na aktywację czasami trzeba poczekać, jeżeli do dzisiaj do godziny 18 nie będzie Ci działać, zrób Screen Shota przyciskiem PRTSC na klawiaturze około F12. Wrzuć do painta CTRL+V (Wklej) następnie zapisz, potem wejdź na imageshack.us i podaj linka jak wgrałeś to zdjęcie, spróbujemy coś zaradzić :)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To niech pomoże :D

________________________

PROBLEM ROZWIĄZANY :-)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ja mam taki problem zrobiłem tak jak należy z DirectX i nie mogę zrobić aktualizacji w Areosoft Launcher i pojawia się wyślij raport lub nie wysyłaj. Co z tym fantem?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ja mam taki problem zrobiłem tak jak należy z DirectX i nie mogę zrobić aktualizacji w Areosoft Launcher i pojawia się wyślij raport lub nie wysyłaj. Co z tym fantem?

a ten raport masz po angielsku czy po polsku ? Bo mi wyskakuje podczas uruchomienia launchera po angielsku te okienko ze send report itp itp

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ja mam taki problem zrobiłem tak jak należy z DirectX i nie mogę zrobić aktualizacji w Areosoft Launcher i pojawia się wyślij raport lub nie wysyłaj. Co z tym fantem?

Masz zainstalowany net framework? Jeśli nie to zainstaluj, a jeśli masz starą wersje to zainstaluj nowszą.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

czyli masz to samo co ja ;) najpierw brakowalo mu frameworka a teraz nie wiem co go znowu boli. Odpalasz to na XP ?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ta mam Xp Sp3 i net framework 4 i nie wiem co jest grane

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

na windows 7 ultimate przeszlo mi to od razu , instalacja omsi , pach i juz gram a na XP Professional to jest zgroza. Jak na razie niestety rozwiazania nie znalazlem....

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

to chyba najlepiej jak sobie albo viste albo 7 zainstaluje na to wychodzi

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.