OmniWin

Błędy i dyskusje dot. patcha 1.04/1.06

67 postów w tym temacie

Czemu jak wczytują mi się mapy (oprócz Grundorf i Berlin) to wyskakuje mi błąd Adresse... coś tam.???

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@Deathings dzieję się tak gdyż masz pewnie spore braki w różnego rodzaju obiektach itp:)Ja wtedy włączam map Tools zaznaczam daną mapę i sprawdzam ją pod kontem braków.Jeżeli to nie pomaga zawsze jest jeszcze logfile.Pozdrawiam

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

1. Można prosić o inny link patcha z 154 MB i patcha z 20 MB (nie ten z playglobal,bo wyskakuje errror)

2. Czy przed instalacją tych patchów muszę mieć zainstalowany patch 1.01 i 3.00 i dopiero 4.00 ?

3. Czy przed instalacją patchów muszę przenieść grę w dysk C i utworzyć nowy folder m~ft~software (czy jak mu tam) i w nim stworzyć folder OMSI i tam wszystko pakować czy jak ?

Będę wam za pomoc bardzo wdzięczny, gdyż potrzebuję od was odpowiedzi na te pytania :)


//edit

to znaczy wyskakuje mi takie coś na playglobalu : "Sorry, but you do not have access to any of the functions in our Download Manager"

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@Up.

1.Patch jest dostępny do pobrania na aerosoft (oczywiście musisz mieć legalne OMSI)

2.Przed instalacją musisz mieć zainstalowane byle jakie OMSI (oczywiście legalne)

3.Aktualizacje instalujesz tam gdzie masz zainstalowane OMSI.

Ogólnie zapraszam tutaj: http://omnibussimulator.pl/Temat-Instalacja-Patcha-1-04-poprzez-Aerosoft

Masz tu wszystko pięknie wytłumaczone jak co zrobić krok po kroku ;)

PS. Żeby coś pobrać Playglobe to trzeba być zalogowanym ;)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@up

Dzięki za info, tylko że ja za żadne skarby świata nie mogę się zarejestrować na tej stronie. Rejestruje, rejestruje, i rejestruje się i cały czas wywala jakiś błąd. Masakra z tym jest.

OMSI oczywiście mam na legalu. Interesuje mnie jednak patch 4.0 z 20MB, bo ponoć bez niego duży patch (ten z 154MB) nie działa, dlatego proszę was o nowy link do patcha 4.0 20MB, bo z innej stronki pobierać nie mogę -,-

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie, patch ten 154 MB, zawiera wszelakie poprawi też z poprzednich wydań jak np. 1.01 patch? Chodzi o to czy mogę przeinstalować OMSI na 1.00 i zainstalować patch 1.04 od razu?

Ten dodatek 20 MB to jest jakby patch patcha? Przykładowo 1.04 i do tego poprawka mała 1.041?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

1.wersja gry nie ma znaczenia o ile jest zarejestrowana w Aerosofcie,

2. tak to patch do patcha

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dobra, rozumiem. Mam problem, zainstalowałem i nie ma takich opcji jak na tym filmie:

. Ogólnie to masę błędów wywala, instalowałem tak. V100, V101, V104, V104(Patch do patcha V104).
0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam,

otóż mam taki problem. Przed instalacją patch-a 1.04 wszystkie autobusy MAN (bo innych nie miałem, ze względu brak dobrego sprzętu) były "czyste". Po jego instalacji wszystkie są brudne, a przy okazji szyby od środka wyglądają tak, jakby padał deszcz choć pogodę mam na "". Próbowałem również umyć autobus na stacji, czekam z 20 minut i nic. Widziałem, że jeden z autobusów (gdy go mijałem) był czysty. Nie mam pojęcia na czym polega problem. Czy mógłby mi ktoś pomóc?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Od teraz można tu luźno dyskutować na temat nowego patcha 1.06.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No tak na temat patcha 1.06 jestem pierwszy i powiem tyle nie widzę różnicy bo lusterka nadal mi się ścinają co bardzo utrudnia jazde gdy jadę na firmowym Berlinie 1989 i jestem koło U-Banhof Rathaus Spadau pod mostem kolejowym wszystko zaczyna skakać a mój autobus dachuje nie wiem o co chodzi ale to wykańcza moją cierpliwość gdy wyskoczę z pod mostu jadę spokojnie i wszystko inne mi nie tnie AI jedzie ja jadę i działa wspaniale dopóki nie przełączę się na widok z kabiny a tam kamery pokazują coś czego w ogóle nie ma w autobusie czyli jakieś drzewa, trawę, góry i nie mogę nic przez to zobaczyć a na lusterka jak spojrzę zacina mi się gra na 5 sekund, odcina a lusterka nic jak były tak są dojeżdżam do przystanku, patrze w lusterka działają i nie wiem o co chodzi a na grundorf-ie przerobionym na mapę 76_77 CITY ZIP autobusy nie mają kierunków tylko numer linii a jak przesiądę się do nich i chce wybrać im kierunek a tam są kierunki do Berlina (o co come on? :22 Annoyed: ). Ale wracając do patcha są rzeczy które jednak się poprawiły i mam nadzieje że te błędy które wymieniłem znikną w OMSI 2 co do moich odczuć nie jest to przyjemne ale może wam się nie będzie działo jak mi chociaż gdy czytam wszystkie komentarze odnośnie patcha 1.04 to też nie mieliście łatwo ja akurat nie miałem takiej przygody z tym patch-em. Czytałem też wszystkie 62 strony na temat mapki i przegub-a i nie mogę się już doczekać bo to już jest blisko. :o

Jeśli ktoś może mi pomóc to wielkie dzięki.

Wam polecam nowego patcha bo może to jakoś ujdzie :D


zapomniałem dodać że zauważyłem w AI częste zmiany pasów ruchu a najgorsze jest że cie nie przepuszczą jadą na oślep tylko właczy kierunkowskaz i skręca już tak kilka razy walnąłem ale czasami w ciebie wjadą jak gwałtownie zachamujesz. I to tyle przepraszam za dtugi post z rzędu ale tamtego nie mogłem edytować

[mod]Upominam Cię abyś pisał poprawnie. Przecinki, kropki się kłaniają. Nie da się czytać zdania, które ma ponad 50 słów !. Następnym razem będą ostrzeżenia (pkt) zgodnie z regulaminem/jss2008[/mod]

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja natomiast mam inny problem, od zainstalowania dodatku 1.06 OMSI mi uruchamia się tylko w trybie okna. Czyli widzę pasek start na ekranie i górny zasobnik opcji OMSI, chociaż nie chcę tego. Za chiny ludowe nie wiem, gdzie przestawić to by OMSI uruchamiało się w trybie pełnoekranowym. Ma ktoś jakiś pomysł?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@AlumDark klikasz PPM na skrót, dajesz właściwości i w polu "element docelowy" po "Omsi.exe" dopisujesz " - fullscreen "

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@Szaqql Nope! Tego sam próbowałem i niestety nie działa :(

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja mam inny problem , zainstalowałem patch 1.4 a potem 1.6 i gdy chcę włączyć jakąkolwiek mapę to wywala mi błąd z rozkładami. Przeskanowałem kilka map Maptools'em ale nic nie wykrył...

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja mam taki problem odkąd pobrałem wersje Omsi 1.06 to gdzieś jak się zaczyna 3 lub 4 kurs na każdej mapie to zawsze wyświetla mi się taki błąd http://scr.hu/17gc/peb8s a potem http://scr.hu/17gc/umrt5 i dalej nic się nie da zrobić oprócz wyłączyć grę przez "Świętą trójce " i powiem mi ktoś co zrobić jak to naprawić będę wdzięczny za pomoc . :)

Pozdrawiam adammarcin11

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Masz jakieś rosyjskie wersje autobusów? Usuń je.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja chciałbym ponowić moje pytanie. To samo dzieje się w patchu 1.06. Wszystkie autobusy są brudne. Nie mam pojęcia dlaczego. Trudo się jeździ z brudną szybą ;) Czy jest może coś, co mogło by pomóc? Mam wersję pudełkową (żeby nie było).

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A mi cofnęło z omsi 1.06 do omsi 1.05.

I teraz mi się bardzo mocno lusterka tną. Jest ok 1-2 FPS w obrazie z lusterek.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Nie ma możliwości cofnięcia się aktualizacji. Po rzekomej aktualizacji do 1.06 i tak mamy 1.05, bo tak jest i już. Mimo tego, że splashscreen, czy jak to się tam nazywa, pokazuje 1.06, to okno dialogowe OMSI, pokazuje wersję 1.05. Jednym słowem - 1.06 to 1.05 ;)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Siema.

Po zainstalowaniu patcha 1.04 coś stało mi się z teksturami autobusów.

05538913251659692803_thumb.jpg

Komp: Inter Core Duo 2.6, 2 GB RAM, Karta Radeon X1900 512 MB, XP

__________________________________________________________________________________________________________________________

Nikt nie ma naprawdę żadnego pomysłu ?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam, otóż mam problem z patche 1.06. Nie wiem dokładnie czy to jest wina patcha ale po jego zainstalowaniu denerwuje mnie to, że jadę sobie na mapie (projekt by omsolaris) i widzę, że na nie których przystankach nie ma ludzi ale muszę się zatrzymać, bo ktoś wcisnął na żądanie. Otwieram drzwi a tam fura ludzi się nagle pojawia i zapełnia mi cały autobus. Mało tego, mimo że było wciśnięte na żądanie nikt nie wysiadł. Pomógłby mi ktoś z tym, bo to strasznie denerwuje...

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja natomiast mam problem z samym menu, pojawia się pomarańczowy ekran z napisem "Inicjalizacja..." a potem ekran zachodzi na czarno, czego skutkiem jest nie pojawienie się menu z wyborem mapy :/

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Może ktoś wie czy patch da się usunąć, bo o ściągnąłem patcha 1.04 i okazało się, że o wiele bardziej się zacina niż wcześniej... :

Proszę o pomoc... :05 Blush:

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wałkowane 10050000 razy.

Wgraj stary plik .exe.

Naprawdę tak ciężko się wysilić i poszukać ?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.