Brzysiek

Problem ze skryptem skrzyni ZF

7 postów w tym temacie

Cześć.

Zacząłem zmieniać dźwięki zf'a skrzyni autorstwa krtz07 do NL202. Jednak po zmianie paru dźwięków znalazłem jeden problem, nie mam pojęcia czy to problem z dźwiękami czy ze skryptami. "Szarpnięcie" na pierwszym biegu które powinno nastąpić przy zmianie napędu z przekładni hydrokinetycznej na mechaniczną nie występuje. Nie grzebałem w ogóle ze skryptami. Do mojego postu załączyłem archiwum ze skryptami których używam.

Na tym nagraniu chyba można mnie zrozumieć: https://soundcloud.com/brzysiek/problemos

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Według mnie powinieneś spróbować podmienić pliki script, varlist i constfile na jakiekolwiek Zf-owskie i zrobić odpowiednie zmiany w pliku *.bus. Zauważyłem, że w niektórych modelach, bez zmieniania skrzyni, część dźwięków się jakby nie odtwarza. Jakby to nie pomogło, zobacz czy gdzieś nie zrobiłeś jakiegoś błędu typu niepotrzebna spacja, zła ścieżka itp. Mam nadzieję, że Ci się uda, pozdro:D

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Masz ustawioną mniejszą wartość przełączenia na dwójkę niż zmiany napędu z przekładni hydrokinetycznej na mechaniczną, dlatego nie ma tego o czym piszesz

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Tak, te wpisy

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpkickdnSpd1
643

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMaxdnSpd1
643

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMindnSpd1
643

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnkickdnSpd1
643

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMaxdnSpd1
643

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMindnSpd1
643



[const]
antrieb_wandler_autoSwUpkickdnSpd2
540

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMaxdnSpd2
540

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMindnSpd2
500

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnkickdnSpd2
500

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMaxdnSpd2
500

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMindnSpd2
500

odpowiadją za to, kiedy na pierwszym i drugim biegu przełącza się napęd pomiędzy przekładnią hydrokinetyczną a napędem mechanicznym

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Stosowałem się do twoich zaleceń, jednak nici z tego. Moje wpisy:

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpkickdnSpd1
693

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMaxdnSpd1
693

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMindnSpd1
693

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnkickdnSpd1
643

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMaxdnSpd1
643

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMindnSpd1
643



[const]
antrieb_wandler_autoSwUpkickdnSpd2
650

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMaxdnSpd2
630

[const]
antrieb_wandler_autoSwUpMindnSpd2
630

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnkickdnSpd2
630

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMaxdnSpd2
630

[const]
antrieb_wandler_autoSwDnMindnSpd2
630

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Bo zwiększyłeś zamiast zmniejszyć. Niżej masz wpisy odpowiadające za przełączenia poszczególnych biegów, ten efekt którego oczekujesz może być tylko wtedy gdy przełączenie na mechaniczne przekazywanie napędu będzie przed przełączeniem na drugi bieg. Sporo czasu potrzeba żeby całość ustawić ale nie jest to trudne. Możesz też ściągnąć jakies mody i zamieniać tylko ten plik

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.